27. september 2011

The power of a touch...

Too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around...

~ Leo Buscaglia ~


Min strand på Kreta hvor ingen undervurderte noe av ovennevnte.... Beste ferien....

5. september 2011

Perfekt sommerdrink

...jajaja.... det er høst nå. Men i august oppdaget jeg den perfekte sommerdrink for en varm sommerdag. Campari & Cava! Ca. 1 del Campari og 4 deler Cava. Du kan bruker Prosecco også, men den kan bli litt for søt og eple-aktig for denne drinken. Best er en tørr (brut) Cava. Et par isbiter og en appelsin-skive (gjerne blodappelsin) hører med. Perfekt som en fordrink også, gjerne med litt serranoskinke, god ost og oliven til.

Her nytes Campari & Cava på terrassen på Mallorca:


En annen versjon av denne drinken er å bruke ca 2 dl blodappelsin-juice, 2 dl Campari og så toppe med en flaske Cava. Perfekt velkomstdrink!

Rosado og tapas

En god rosado og en skål med Pimientos de padron, skal ikke mer til. Denne rosèvinen, De Casta fra Torres, er forresten veldig god. Den var husets vin på en tapasbar i Palma hvor bildet er fra.

3. september 2011

Den aller beste rosèvinen

Jeg oppdaget Albaflor i 2008. Den kommer fra Vins Nadal på Mallorca og er så langt min favoritt blant de spanske rosado'ene. Nå i august kunne vi nyte 2010 årgangen:


Druene er: Manto Negro, Cabernet Sauvignon og Merlot 
Ganske dyp rød i fargen til rose å være (kan nesten se ut som rødvin i glasset).
Aroma av kirsebær, bringebær og solbær, med preg av blomster og balsamico.
Den er frisk, fyldig og fruktig, lang ettersmak med utpreget søt balsamico    

Dessverre ikke å få tak i her hjemme. Men denne flasken fikk bli med meg hjem! Forhåpentligvis blir det juleshopping i Palma i november, og da skal Albaflor og jeg møtes igjen. :-)