14. september 2009

Helsereform - eller hvordan ta vare på seg selv i mulighetenes land....

Bloggen PAD's corner debuterer med et innlegg som går rett på det som for oss nordmenn er helt uforståelig når det gjelder å ikke kunne akseptere Obama's helsereform.

Selv så jeg på Søndagsrevyen på NRK1 i går og blir helt satt ut.

NRK-journalist Anette Groth spør legen Richard Strain "Hva frykter du?"

Han svarer: "... at myndighetene skal blande seg inn i forholdet mellom lege og pasient når det gjelder avgjørelser som skal tas".

Er det en reell frykt?

Videre i innslaget spør Groth en selvstendig næringsdrivende: "Det er kanskje fordi jeg er norsk men... burde ikke et helsevesen for alle være en grunnleggende rettighet?"

Svaret er så du kan rive deg i håret av irritasjon over hvor isolert amerikanerne er i denne verden:

"Dette landet ble tuftet på den enkeltes evne til å sørge for seg selv. Den føderale regjeringens oppgave var å ta seg av det den enkelte ikke kunne, som et nasjonalt forsvar og handel mellom delstatene. Det står ingenting om at de skal tilby helsetjenester"

Du kan selv se hele reportasjen til Anette Groth via denne linken. Starter opp ca 20 minutter inn i programmet:
http://www1.nrk.no/nett-tv/nyheter/spill/verdi/21689


Bloggeren Wendy om bor i Denver, Colorado, beskriver situasjonen fra en annen vinkel - les innlegg i bloggen hennes hvor hun avslutter med å si:

When I hear the discussion about health care reform and single-payer systems and universal health care, I hear opponents growling with horror, "It's socialist! It'll turn us into Sweden or Canada." They're practically spitting with disdain.
And then I read about the health care systems in Sweden or Canada and think, "we should be so lucky."

Det er heldigvis mange i USA som tenker som Wendy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar