16. juni 2009

Beach life

Nedtelling til sommerferien fortsetter. I dag er det nøyaktig 4 uker igjen til avreise!
Slike strender som på bildet over er ikke akkurat drømmen. Men på Mallorca finnes det myyye annet.

Du kan lett finne lange sandstrender hvor du ikke trenger å ligge som sild i tønne. I området rundt Colonia Sant Jordi for eksempel. Strendene Es Trenc and Es Estanys ligger vest for den lille byen og Es Dolc and Es Carbo ligger til øst.

Es Trenc er nok den mest kjente. Her har du beachbar/cafe og kan leie solstoler - men det er allikevel totalt anderledes fra turistmaskinene Magaluf, PalmaNova og Arenal. Strendene er del av et naturreservat så her blir det heller ikke tilatt å bygge ut hotell og lignende. Fredlig og rolig med andre ord. Deler av Es Trenc er nudiststrand men mesteparten av strendene her er for oss som beholder bikinien på. Jeg var der for første gang i 1984 og stedet ser så og si helt likt ut i dag.

Es Carbo and Ses Roquetes er de strendene som foretrekkes av lokalkjente. En 20 minutters gåtur fra Es Dolc og du befinner deg på en 1.300 meter lange øde strand. Her er det ingen barer eller cafeer, ingen butikker og ingen solparasoller. Bare øde strand....Hvor på øya dette ligger? Gå inn på kartet og zoom inn:

Vis større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar