17. juni 2009

Valldemossa

Fra huset vi kaller ”hjem” på Mallorca tar det ca 15 minutter å kjøre til Valldemossa. Det kryr selvfølgelig av turister her om sommeren. Koselig er det å rusle rundt der uansett. Byen har mange fine butikker og gode spisesteder. Noen souvernir-sjapper med postkort, plastvifter og juggel er det selvsagt (egentlig ganske få), men man kan også kjøpe kvalitetsting: smykker, klær, vesker, sko osv.

Byen har Chopin-museum, Chopin-festival, konserter, glasskunst og lokale billedkunstnere.

Komponisten Frederic Chopin's navn dukker ofte opp i forbindelse med Valldemossa.
Han tilbragte vinteren 1938/39 i Valldemossa, sammen med sin elskerinne, forfatteren George Sand. Hun sjokkerte lokalbefolkningen med å gå i bukser og røyke sigar - og ved å leve i synd med Chopin. Selv beskrev hun ikke akkurat de lokale i pene ordelag heller.
Paret hadde opprinnelig reist til Mallorca for å få en varm vinter. Noe som spesielt var med hensyn til Chopins helse. Nå skulle det vise seg at denne vinteren var den kaldeste i manns minne og Chopin tilbrakte stort sett tiden i sykesengen. Kunstnerparets opphold i Valldemossa blir ofte omtalt i romantiske ordelag. Men jeg lurer litt jeg... Hvor romantisk kan det ha vært å tilbringe en kald vinter i en klostercelle uten oppvarming sammen med en tuberkulose-syk mann?

Uansett så har Valldemossa definitivt en romantisk setting. Det er ganske nydelig å vandre rundt i trange gater, mellom honningfargede hus, grønne skodder og vakre blomster!!


Her spiser vi lunch utenfor kirken i Valldemossa:


Også får man perfekt cortado på Bar Sa Mata (helt til venstre på bildet under) som ligger rett over gaten fra den første parkeringsplassen man kommer til i hovedgaten.


27 dager igjen til sommerferie!!!

1 kommentar: