Jeg lager ofte de samme tingene om igjen og om igjen... Det blir jo ofte litt sånn ikke sant? Derfor er det så bra at man kan finne tips på nettet for nye matretter. Denne fiskegryten fant jeg på dinmat.aftenposten.no, mulig dette blir middag i løpet av helgen:
foto: dinmat.aftenposten.no
12 Reker, rensede
30 Blåskjell
600 g Breiflabbfileter
6 Sjøkreps
1 dl Olivenolje
1 Løk
1 Rød chili
1 Boks(er) Hakkede tomater i boks
1 dl Hasselnøtter (kutter ut disse jeg, allergisk...)
3 Hvitløkbåter
2 ss Persille, hakket
1/2 ts Anisfrø, knust
3 dl Vann
Salt og pepper
12 Reker, rensede
30 Blåskjell
600 g Breiflabbfileter
6 Sjøkreps
1 dl Olivenolje
1 Løk
1 Rød chili
1 Boks(er) Hakkede tomater i boks
1 dl Hasselnøtter (kutter ut disse jeg, allergisk...)
3 Hvitløkbåter
2 ss Persille, hakket
1/2 ts Anisfrø, knust
3 dl Vann
Salt og pepper
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket. Kast skjell som ikke er lukket.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter.
Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg.
Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen.
Støt hasselnøtter (jeg dropper disse pga allergi), hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt vann slik at krydderblandingen får konsistens som en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
Server gryten med ris eller brød til.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter.
Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg.
Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen.
Støt hasselnøtter (jeg dropper disse pga allergi), hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt vann slik at krydderblandingen får konsistens som en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
Server gryten med ris eller brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar