19. november 2009

Spansk fiskegryte

Jeg lager ofte de samme tingene om igjen og om igjen... Det blir jo ofte litt sånn ikke sant? Derfor er det så bra at man kan finne tips på nettet for nye matretter. Denne fiskegryten fant jeg på dinmat.aftenposten.no, mulig dette blir middag i løpet av helgen:
foto: dinmat.aftenposten.no

12 Reker, rensede
30 Blåskjell
600 g Breiflabbfileter
6 Sjøkreps
1 dl Olivenolje
1 Løk
1 Rød chili
1 Boks(er) Hakkede tomater i boks
1 dl Hasselnøtter (kutter ut disse jeg, allergisk...)
3 Hvitløkbåter
2 ss Persille, hakket
1/2 ts Anisfrø, knust
3 dl Vann
Salt og pepper


Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket. Kast skjell som ikke er lukket.
Skjær fisken i porsjonsstykker og rens sjøkrepsene.
Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter.
Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg.

Smak til med salt og pepper.

Legg rekene i suppen.
Støt hasselnøtter (jeg dropper disse pga allergi), hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt vann slik at krydderblandingen får konsistens som en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.

Server gryten med ris eller brød til.


17. november 2009

Genser med rundfelling

Jeg fant aldri oppskriften som Dorthe Skappel har brukt til sin fine genser. Hun har visst strikket den i alpaca, og oppskriften er basert på et gammelt mønster.

Man finner oppskrifter på mange fine gensere med rundfelling nå. Og man trenger ikke bruke de samme fargene som i oppskriften. Selv har jeg strikket denne, men i helt andre farger (skroll nedover så ser du bilde av min):






Den er strikket i Drops Alpaca og oppskriften finner du her. Jeg valgte å strikke min med bunnfarge 7240 Petrol Mix.


15. november 2009

Grått ute



Grått og trist vær ute i dag.

Jeg velger derfor å legge ut et bilde jeg tok i september - på en dag med blå himmel og sol.

Bildet er faktisk tatt i blinde! Solsikken er over 2 meter høy og jeg hadde en utålmodig hund som trakk i båndet da jeg strakk den andre armen med mitt lille Canon Ixus opp for å fotografere solsikken. Jeg visste ikke at det satt en humle i blomsten før jeg så på bildet etterpå. Noen ganger skal man ha flaks!

10. november 2009

Kindle - dette ønsker jeg meg!

I Aftenposten kan man i dag lese om Kindle. Denne flotte lille maskinen hvor man kan få lastet ned bøker, tidsskifter osv. Jeg ønsker meg en sånn!

Kjøper man en slik i dag må man betale mellom 2000,- og 2500,- + moms og frakt. Og litt sjansespill er det for man vet ennå ikke hvilket format som vil bli valgt og hva som vil bli standard i fremtiden.

Jeg leser mye. Og i ferien utgjør bøker litt av (over) vekten i kofferten når jeg skal på ferie. Jeg har det også med å ta med meg for mange bøker. Sånn i tilfelle jeg ombestemmer meg og heller vil lese noe annet. Eller jeg finner ut at en bok var litt kjedelig, tung eller ganske enkelt feil der og da i solstolen. Da er det greit å ha 10 bøker i kofferten. Tenk da å kunne ha mange bøker lastet inn på sin Kindle. Og om man plutselig kommer på at det er en speisell bok man vil lese så kan man bare gå inn på Amazons nettbutikk og kjøpe boka! Himmelrike!!!!

Det er per i dag 290.000 titler tilgjengelig i Europa. Men bare 11 av 20 bestselgere er representert. Jaja, tenker jeg. Man leser da annet enn bestselgere. Dan Browns "Lost Symbol" mangler visstnok. Men bryr jeg meg om det? Nei! :-)

9. november 2009

Etterlyser oppskrift til Dorthes strikkegenser!


Noen som vet hvor man finner oppskrift på genseren Dorthe Skappel har på seg her?

Ganske sikker på at dette er en hjemmestrikket genser og ikke noe ferdigkjøpt.

Har søkt litt rundt på de vanlige garnprodusentsidene (DaleGarn, SandnesGarn, Garnstudio...) men finner den ikke.

Noen som kan hjelpe?

7. november 2009

Provosert

Jeg blir bare så fryktelig provosert av medias skremsels-journalistikk:



Hva er det denne forsiden sier? Jo, SVINEINFLUENSA og ordet DØ i fete typer... Er det bare for å selge flere aviser? Jeg tviler ikke på at denne familien har opplevd noe vondt og traumatisk. Men Dagbladet og andre tilsvarende aviser kan dempe seg mange hakk når det gjelder å formidle slike historier.

6. november 2009

P4

P4 skal alltid spille best musikk for det brede lag av Norges befolkning. De spiller sågar variert musikk fra de 4 siste tiår.
Jeg har de to siste dagene hørt på P4 og jeg synes ærlig talt at de kun spiller musikk fra VG lista. Det er låter som du ble grusomt lei av den gang de lå på VG lista og ble spilt altfor mye på radio. Den eneste variasjonen her er at musikken kommer fra forskjellige tiår.

Det finnes ufattelig mye bra musikk fra de siste tiår. Hvorfor kan ikke P4 velge noe mer spennende musikk enn de låtene som lå blant top5 på all verdens spillelister den gang da?

Det er i og for seg ikke noe galt i Surviors’ ”Eye of the tiger”, Bon Jovi’s ”Living on a prayer” eller Katie Melua’s ”If you were a sailboat”. Det er bare så forbannade lettvint! Og kjedelig!!

De legger ut en slags spilleliste på nettsiden sin. Men oppgir kun de siste 10 låtene som de har spilt. Hvorfor bare 10? Jo, som de selv sier:
”Vi legger dessverre ikke ut flere låter på nett, fordi vi er så stolte av musikken vår at "oppskriften" regnes som en viktig forretningshemmelighet.”

Det er ingen hemmelighet. Det eneste de trenger å gjøre er å mate inn hvilke låter som har vært blant Top5 de siste 40 åra (med hovedfokus på 80 og 90 tallet) og deretter riste godt for så å la låtene spilles av i tilfeldig rekkefølge. Random Play heter det!

Kunne fiksa det på iPod’en min når som helst!! Bare at jeg har mye bedre musikk på min iPod! Så nå kobler jeg heller iPod’en til høytaleren og setter på random play!
Også slipper jeg reklamen!

PS
Det er en ting som er bra med P4: Misjonen med Atle Antonsen og Johan Golden!
Hver fredag fra 10 til 12.

4. november 2009

Hvor har jeg kommet nå?

Historie fra virkeligheten:

Telefonen ringer og ettersom jeg ikke kjenner telefonnummeret det ringer fra svarer jeg med å presentere meg selv.

Damen i andre enden nærmest skriker: Hvor har jeg kommet nå?

Hvor skulle du da? spør jeg.

Hvor har jeg kommet?, skriker damen.

Og jeg svarer henne høflig på det.

Damen utbryter: Men jeg skulle til XXX, har jeg ikke kommet dit da?

Nei…

Hva slags telefonnummer har du da? spør damen surt.

Svarer på det også jeg.

Har jeg ringt feil da? spør damen.

Ja du har nok det, svarer jeg.

Også slenger hun på røret.

Det går noen minutter, så ringer telefonen igjen.

Jeg ser at det er fra samme nummer og svarer med å presentere meg selv.

Hvor har jeg kommet nå?????

På’n igjen…

Tredje gangen hun ringer presterer hun surt å si ”Er det deg igjen???” for så å slenge på røret.

Er det mulig….? Noen folk har ikke lært seg vanlig høflighet.

Jeg har ringt feil noen ganger jeg også men jeg presenterer meg først og så spør jeg etter den jeg skal snakke med. Viser det seg at jeg har ringt feil eller fått oppgitt feil nr. så må jeg jo bare si beklager, undersøke nummeret og forsøke å ringe riktig neste gang.

Jeg synes generelt at det er uhøflig å starte en samtale med ”hvor har jeg kommet nå?”. Noen sier det når de har ringt riktig også.

Folk er rare….