7. januar 2010

Chai-latte

Det er kaldt ute og da er det godt med noe varmt inne!

Lag deg en chai-latte!! Chai er det indiske ordet for te. Denne oppskriften er med varm melk (=latte). Chai-latte er altså te med melk! Salig blanding av indisk og fransk altså!
Selv om ordet chai betyr te så brukes det som navn på mer krydret og indiske te-typer.

Ingrediensene i oppskiften er hvis du vil lage det fra grunnen av – hvis ikke bruk ferdigblandet chai fra for eksempel Twinings eller Lipton– lett å få tak i på Ica og Rimi. Men du får også kjøpt litt ”finere” te i løsvekt i kaffe/te-butikker eller organisk i helsekostbutiker. Smaken kan variere, så det er bare å prøve seg frem. Bruker du ferdig chai trenger du ikke bruker krydderiene i listen under. Men man kan jo spice teen opp litt med ekstra ingefær eller kanel. Bruker du oppskriften under skal du bruke vanlig svart te.

Til ett glass te:
2 dl vann
1 bit fersk eller tørket ingefær
1 bit kanelstang
4 kardemummekjerner
1–2 tsk svart te
1 dl melk
2 tsk sukker (kan med fordel byttes ut med honning om du liker det bedre)

Sånn gjør du:
Kok vann og krydder under lokk i 5 minutter. Tilsett té og la det trekke i ca 5 minutter. Varm melken til kokepuntet og visp til et mykt skum.
Sil teen og ha i et glass. Smaksett med sukker og hell på melken. Bruker du honning er det best å røre ut honningen i teen før du tilsetter melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar