28. januar 2010

Welcome to Radio Luxembourg - station of the stars!!! Året var 1977 og en ny verden åpnet seg.

Året var 1977 og jeg og en venninne bestemte i fellesskap at vi ikke skulle like The Osmonds lenger. Vi gadd heller ikke like Bay City Rollers eller David Cassidy. En ørliten stund var vi enige om å fortsette å like Abba. Men det varte ikke lenge det heller.

En ny verden åpnet seg og den besto i at jeg hørte mye på Radio Luxembourg om natta. Jeg hadde radio med kasettspiller og tok opp hele program for å være sikker på å få med meg navnet på artister og låter. Også var det rett til platebutikken Fåssen i Kirkegata i Stavanger for å høre om de hadde.... Ofte hadde de det vi skulle ha, noen ganger hadde de ikke men kunne bestille, og andre ganger var det umulig å få tak i.

Fåssen var et fantstisk sted. Vi snakker ekte platebutikk med PRØVEROM!! De hadde mange små avlukker med platespillere og høretelefoner hvor man kunne prøvelytte. Jeg tilbragte mange timer i "prøverommene" på Fåssen! Sånne platebutikker finnes ikke lenger. I Stavanger finnes det vel ikke en eneste enkeltstående platebutikk, noe som er likt for veldig mange byer i Norge. Det er de store kjedene som har tatt over. Da jeg var i Stavanger sist syntes jeg det var fryktelig trist at det nå lå en Indiska-butikk der min høyt elskede platebutikk en gang lå..

Men året var altså 1977. Vi var 13 år - tenåringer - og skulle ha oss ny musikksmak. Vi hadde frem til da vært enige om hvilke bokserier som vi begge måtte lese og hvilke band og sangere vi i fellesskap nesegrust skulle beundre. Men på et eller annet tidspunkt tror jeg vi ga opp å være fan av de samme artistene. Vi fikk ikke bare ny musikksmak - vi ble individualister også!! :-)

Her er noen av de jeg oppdaget som 13-åring i 1977:Jeg elsker fortsatt låta "Dreams" fra LP'en "Rumours":
Og selvfølgelig :

2 kommentarer:

  1. Eg lagde meg ein liten radio i valgfag elektronikk, og låg i senga med høyretelefonar og høyrde på denne musikken... Earth, Wind and fire var det ingen andre i bygda som hadde høyrt om, trur eg! :-) Nostalgi...

    SvarSlett
  2. Jeg opplevde mye av det samme som deg med at det ikke var alle andre som hørte på samme musikk. Årsaken til at mye av musikken var ukjent var at så lite av dette ble spilt på norsk radio og tv. Det var ikke så mye ungdomsprogram (utenom 10 i skuddet og Halv sju) på tv og radio og få (om noen) som spilte denne musikken.

    SvarSlett